News & Views

State Aid Programme for Green Transition Investments Is Moving Forward, and the Government Proposal on New Investment Tax Credit Was Issued in Finland

20 December 2024

Authors: Isabella Kartila, Harri Vehviläinen, Katja Heikkinen, and Elisa Panula

Please read the translation in English at the end of the article.

Vihreän siirtymän teollisten investointien tukiohjelma etenee ja investointihyvityksestä annettu hallituksen esitys

Vihreän siirtymän investointihankkeille suunnatut uudet tuet etenevät ja Innovaatiorahoituskeskus Business Finland valmistelee hakumenettelyn avaamista. Tämä kirjoitus on osa Hannes Snellmanin blogisarjaa koskien vihreän siirtymän investoinneille suunnattavia tukia ja sisältää lakihankkeita koskevan päivityksen. Pääset lukemaan blogisarjan edeltävät kirjoitukset linkkien takaa: Vihreän siirtymän investointeihin lisävauhtia uudella verotuella: jopa 150 miljoonaa euroa yritystä kohden ja Vihreän siirtymän investoinneille säädettävistä tukiohjelmista lisätietoa – tukien täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää suunnittelua.

Teollisuuden investointien tukiohjelmalle komission hyväksyntä

Euroopan komissio on 13.12.2024 hyväksynyt työ- ja elinkeinoministeriössä valmistelussa olevan 400 miljoonan euron tukiohjelman, joka koskee valtionavustusten muodossa myönnettävää suoraa tukea Suomen ilmastotavoitteiden ja elinkeinopoliittisten tavoitteiden kannalta merkittäville teollisuuden investoinneille. Tukiohjelma koostuu kahdesta osasta:

  1. Ensimmäinen osa on suunnattu teollisuuden tuotantoprosessien muuttamiseen vähähiilisiksi sekä niiden energiatehokkuuden parantamiseen.
  2. Toinen osa on suunnattu uusiin investointeihin tietyillä aloilla, jotka ovat ilmastoneutraaliin talouteen siirtymisen kannalta strategisia. Näitä aloja ovat i) ilmastoneutraaliin talouteen siirtymisen kannalta olennaisten laitteistojen eli akkujen, aurinkopaneelien, tuuliturbiinien, lämpöpumppujen, elektrolyysilaitteiden sekä hiilidioksidin talteenotto-, hyödyntämis- ja varastointilaitteiden tuotanto, ii) edellä mainittujen laitteistojen olennaisten komponenttien tuotanto ja iii) edellä mainittujen laitteistojen ja komponenttien tuotannossa tarvittavien raaka-aineiden tuotanto ja talteenotto.

Tukiohjelma koskee Suomessa toteutettavia investointeja, joiden tukikelpoiset kustannukset ovat vähintään 30 miljoonaa euroa. Avustus maksetaan jälkikäteen ja sitä tulee hakea valtionapuviranomaisena toimivalta Business Finlandilta ennen investointihankkeen töiden alkamista. Töiden alkamisella tarkoitetaan asetusluonnoksessa investointiin liittyvien rakennustöiden alkamista, ensimmäistä laillisesti velvoittavaa laitetilaussitoumusta tai muuta sellaista sitoumusta, joka tekee investoinnista peruuttamattoman. Esimerkiksi maan hankintaa tai hankkeen luvittamista ei katsota töiden alkamiseksi. Asetusluonnoksen mukaan avustus on myönnettävä viimeistään 31.12.2025, joten aikaikkuna avustuksen hakemiselle ja saamiselle on kapea.   

Tukiohjelman täytäntöönpanosta tullaan säätämään valtioneuvoston asetuksella mahdollisimman pian, minkä jälkeen Business Finland avaa avustuksia koskevan haun.

Investointihyvitystä koskeva lakiesitys toimitettiin eduskuntaan

Hallitus on 19.12.2024 antanut eduskunnalle esityksen koskien suurten ilmastoneutraaliin talouteen tähtäävien investointien verohyvitystä (”investointihyvitys”). Valtiovarainministeriön valmistelemassa lakihankkeessa on kyse suurille ilmastoneutraaliin talouteen tähtääville uusille investoinneille suunnattavasta verokannustimesta, jonka perusteella yritys saisi vähentää 20 % tekemänsä investoinnin kustannuksista sille myöhemmin määrättävästä yhteisöverosta. Investoinnin tukikelpoisten kustannusten on oltava vähintään 50 miljoonaa euroa ja tukea voi saada enintään 150 miljoonaa euroa yrityksen tai konsernin tasolla.

Investointihyvityksen piiriin kuuluvat 1) investoinnit energian tuotantoon uusiutuvista lähteistä (pois lukien sähköntuotanto) ja energian varastointiin, 2) investoinnit teollisuusprosessien kasvihuonepäästöjen ja energiankulutuksen vähentämiseen ja 3) investoinnit eräille ilmastoneutraaliin talouteen siirtymisen kannalta strategisille aloille, kuten akkujen ja niissä käytettyjen keskeisten komponenttien ja kriittisten raaka-aineiden valmistukseen. Sama investointihanke voi kuulua niin suoran tuen tukiohjelman kuin myös verotuen soveltamisalaan. Suoran tuen tukiohjelman tapaan tukihakemus on jätettävä ennen töiden aloittamista ja investointihyvitys on myönnettävä viimeistään 31.12.2025.

Tuoreen lakiesityksen mukaan keskustelut Euroopan komission kanssa valtiontuen hyväksyttävyydestä yhteismarkkinoille ovat vielä kesken. Tarkoituksena kuitenkin olisi, että investointihyvitystä voisi hakea mahdollisimman pian hallituksen esityksen antamisen jälkeen. Valtiovarainministeriön 19.12.2024 julkaiseman tiedotteen mukaan investointihyvitystä koskevia päätöksiä ei kuitenkaan tehdä ennen komission hyväksyntää ja lakien voimaan astumista. Hannes Snellmanin tietojen mukaan Business Finland selvittää hakumenettelyn avaamista, mutta ajankohdasta ei ole vielä varmuutta. On mahdollista, että suora tuki tulee haettavaksi ennen investointihyvitystä.

Investointihyvitystä koskevien lausuntojen huomiointi lakiesityksessä

Investointihyvitys on lakihankkeena kerännyt paljon huomiota niin lausuntokierroksella kuin julkisessa keskustelussa laajemminkin. Lausunnoissa uutta verotukea on kannatettu investointien vauhdittamiseksi, mutta lakihanke sai osakseen myös parannusehdotuksia. Alla muutama nosto palautteiden huomioimisesta sekä muutoksista investointihyvitykseen:

  • Investointihyvityksen tukikelpoisten investointikustannusten 50 miljoonan euron vähimmäisrajaa pidettiin yleisesti liian korkeana. Kritiikkiä keräsi myös kustannusten tarkastelu yhtiö- ja laitoskohtaisesti eikä konsernin tasolla. Vähimmäisraja ja sen tarkastelutaso pysyivät kuitenkin ennallaan, mutta lakiesitykseen on lisätty laitoksen määritelmä ja tukikelpoisia investointikustannuksia on täsmennetty. Esitykseen on myös tarkennettu, että kustannuspohjaan kuuluminen edellyttää kustannusten aktivointia – projektiaikaisiksi juokseviksi kuluiksi kirjattavat kulut rajautuvat siten pois kustannuspohjasta.
  • Investointihyvitystä ehdotettiin useassa lausunnossa myönnettäväksi myös sellaisille investoinneille, joiden työt on aloitettu 9.3.2023 jälkeen siinä määrin kuin verotuen taustalla olevat EU:n valtiontukipuitteet tämän mahdollistavat. Tuoreessa lakiluonnoksessa verotuen soveltamisalaa ei kuitenkaan laajennettu tältä osin vaan kaikkia investointeja koskee edelleen edellytys, että hakemus on jätettävä ennen hankkeen töiden aloittamista (=uusi investointi).
  • Lausuntopalautteen seurauksena lakiesitystä on muutettu siten, että myönnettyä investointihyvitystä ei menetetä omistajanvaihdoksen tai yritysjärjestelyn seurauksena.
  • Business Finlandin ja Verohallinnon välistä työnjakoa on lausuntopalautteen seurauksena täsmennetty. Verohallinnon rooliin ei kuulu tarkastaa tuen myöntämisperusteita tai tuen takaisinperintään liittyviä asioita, vaan nämä kuuluvat Business Finlandin toimivaltaan. Lakiin on myös lisätty investointihyvitykseen oikeutetun yhtiön tiedonantovelvollisuus Business Finlandille ja Business Finlandin oikeus saada tietoja muilta viranomaisilta muun muassa valvontatoimenpiteitä varten.
  • Lakiesitykseen on myös lausuntopalautteessa ehdotetun mukaisesti lisätty muutoksenhakua koskeva säännös. Mikäli Business Finland hylkää tukihakemuksen ja päätös muuttuu muutoksenhaun seurauksena, investointihyvitys katsotaan myönnetyksi muutoksenhaun kohteena olevan päätöksen päivämääränä. Tarkennus on tärkeä verovelvollisten oikeusturvan kannalta, sillä tällä tavoin turvataan aito mahdollisuus hakea muutosta ilman huolta vuoden 2025 lopun määräajasta.

Käsittelemme lopuksi vielä investointihyvityksen hakemiseen ja hyödyntämiseen liittyviä näkökulmia. Erityisesti laajempiin investointikokonaisuuksiin ja investointihyvityksen hyödyntämiseen konserneissa liittyy paljon yksityiskohtia, jotka on tärkeää huomioida jo hakemusmenettelyn aikana.

Uudet tuet myönnettävissä vain uusille hankkeille – tiettyjen investointien kuitenkin valmistuttava 36 kuukauden kuluessa tuen myöntämisestä

Edellä mainitusti suoraa tukea ja/tai investointihyvitystä on haettava Business Finlandilta ennen hankkeen töiden alkamista ja tuki tulee olla myönnettynä 31.12.2025 mennessä. Investoinnin suunnittelussa on huomioitava, että tukea tulisi hakea tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, jotta hankkeen töitä ei katsota aloitetuksi ennen hakemuksen jättämistä. Mikäli investointia suunnitteleva yritys kaavailee hankeaihion hankintaa, on tärkeää selvittää, mitä toimenpiteitä hankekehittäjä on tehnyt ja arvioida onko näillä vaikutusta tuen saamiseen.  

Sen lisäksi, että hankkeen töitä ei tulisi aloittaa ennen hakemuksen jättämistä, investointihyvitykseen oikeutetuille uusiutuvan energian sekä teollisuuden vähähiilistämis- ja energiatehokkuushankkeille on asetettu lisäedellytykseksi, että laitoksen tai laitteiston on oltava valmis ja toiminnassa 36 kuukauden kuluessa investointihyvityksen myöntämispäivästä. Investointihyvityksen laajan soveltamisalan takia lakiesityksessä ei ole määritelty yksityiskohtaisesti sitä, mitä laitoksen tai laitteiston valmiina ja toiminnassa olemisella tarkoitetaan. Lakiesityksen mukaan asiaa on arvioitava tapauskohtaisesti ja painoarvoa voidaan antaa esimerkiksi käyttöomaisuuden kirjanpitokäsittelylle sekä poistojen tekemiselle.

Mikäli investointi viivästyy, investointihyvityksen kokonaismäärästä vähennettäisiin 1 % jokaista yli menevää kuukautta kohden. Tuen hakemisen ja investoinnin valmistumisen aikajana voi siten jäädä 36 kuukauden valmistuskriteerin piirissä olevilla hankkeilla hyvin kapeaksi. Alkuperäisen lakiehdotuksen mukaan vähennystä ei kuitenkaan tehtäisi, jos investoinnin valmistumisen viivästyminen on johtunut yhtiöstä riippumattomasta syystä (esim. force majeure -tilanteet). Tuoreessa lakiehdotuksessa poikkeusta on täsmennetty siten, että sen soveltuminen edellyttää viivästymisen johtuvan yhtiöstä riippumattomista odottamattomista syistä. Esimerkkinä mainitaan olosuhteiden merkittävät muutokset, joihin ei voi tavanomaisella huolellisella toiminnalla vaikuttaa ja joita ei ole voitu kohtuudella ennakoida investointia suunniteltaessa. On hyvä huomata, että poikkeus ei sovellu, jos aikataulua suunniteltaessa on jo ollut tiedossa 36 kuukauden määräajan ylittyminen.

Uusiutuvan energian sekä teollisuuden vähähiilistämis- ja energiatehokkuushankkeille asetettu 36 kuukauden määräaika on haastava erityisesti suunnittelun alkuvaiheessa oleville investoinneille. Viranomaisten harkintavaltaan jäänee poikkeuksen soveltumisedellytysten arviointi. Selvyydeksi määräaika ei sovellu investointihyvityksen piiriin kuuluviin uusiin investointeihin, jotka ovat ilmastoneutraaliin talouteen siirtymisen kannalta strategisia. Vastaavia määräaikoja noudatetaan investointihyvitykseen tapaan myös valtionavustuksena myönnettävään suoraan tukeen vähähiilistämis- ja energiatehokkuushankkeille. Mikäli avustuksella rahoitettava laitos tai laitteisto ei valmistu määräajan puitteissa, avustuksen viimeistä maksuerää ei valtioneuvoston asetusluonnoksen mukaan makseta tuensaajalle.  

Investointihyvityksen hyödyntäminen konsernissa vaatii suunnittelua

Konserneissa investointihyvitystä on mahdollista hyödyntää joustavasti konserniavustuksia vastaan. Suurissa kansainvälisissä konserneissa on kuitenkin tärkeää huomioida minimiverosääntelyn mahdolliset vaikutukset. Investointihyvityksen hyödyntämiseen liittyvistä veronäkökulmista voi lukea tarkemmin edeltävästä blogikirjoituksessamme Vihreän siirtymän investoinneille säädettävistä tukiohjelmista lisätietoa – tukien täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää suunnittelua.

Edellä mainitusti investointihyvitys kohdistuisi ainoastaan suuriin investointeihin, joiden tukikelpoiset investointikustannukset ovat vähintään 50 miljoonaa euroa. Euromääräistä rajaa tarkasteltaisiin investointikohtaisesti siten, että huomioon otettaisiin maantieteellisesti yhteen paikkaan eli yhteen tuotantolaitokseen toteutettu investointi, ja laajimmillaan tarkastelun kohteena voisi olla tuotantolaitos.

Tuotantolaitoskohtainen tarkastelu tarkoittaisi sitä, että yhtiön tai konsernin tekemiä investointeja tarkasteltaisiin erikseen arvioitaessa 50 miljoonan euron soveltamiskynnyksen ylittymistä. Mikäli konsernissa suunnitellaan laajempaa investointia vihreään siirtymään ja investoinnin kohteena olisi useampi tuotantolaitos, investointihyvityksen hyödyntäminen täysimääräisesti edellyttäisi, että jokainen investointi täyttää yksinään 50 miljoonan euron rajan.

Laajempien investointikokonaisuuksien yhteydessä on hyvä huomata, että investointihyvitystä voi saada konsernin kaikkiin hankkeisiin enintään yhteensä 150 miljoonaa euroa. Mikäli useampi saman konsernin yhtiö toteuttaisi hyvitykseen oikeuttavan investoinnin, investointihyvitystä hakevien yhtiöiden tulisi lakiesityksen mukaan ensisijaisesti jo hakemusvaiheessa määrittää, mihin hankkeeseen ja mille yhtiölle investointihyvitystä kohdistetaan, jos yläraja ylittyisi konsernitasolla. Näin ollen investointihyvityksen veronäkökulmien arviointi ja täysimääräisen hyödyntämisen suunnittelu on tarpeen jo hakemusvaiheessa.

Jatkamme Hannes Snellmanilla vihreän siirtymän uusien tukien etenemisen seurantaa. Avustamme mielellämme kartoittamaan tukien mahdollista soveltumista suunnitteilla oleviin uusiin investointeihin.

 

State Aid Programme for Green Transition Investments Is Moving Forward, and the Government Proposal on New Investment Tax Credit Was Issued in Finland

The new state aid programme for green transition investment projects is moving forward and Business Finland is preparing to open the application procedure. This article is part of Hannes Snellman's blog series on state aid for green transition investments and includes a legislative update. You can read the previous articles in the blog series by following the links: Green transition investment boosted by new tax aid: up to €150 million per company and More information on aid schemes for green transition investment - planning needed to take full advantage.

Commission Approval for Industrial Investment State Aid Programme

On 13 December 2024, the European Commission approved a EUR 400 million state aid programme under preparation by the Ministry of Economic Affairs and Employment, which concerns direct support in the form of state grants for industrial investments that are significant for Finland's climate and economic objectives. The programme is divided into two parts:

  1. The first part is aimed at reducing the carbon emissions of industrial production processes and improving their energy efficiency.
  2. The second part is targeted at new investments in specific sectors that are strategically important for the transition to a climate-neutral economy. These sectors include (i) the production of equipment essential for the transition to a climate-neutral economy, i.e. batteries, solar panels, wind turbines, heat pumps, electrolysis equipment, carbon capture, utilisation, and storage equipment, (ii) the production of the essential components for the equipment, and (iii) the production and capture of raw materials for the production of the equipment and components.

The programme applies to investments in Finland with eligible costs of at least EUR 30 million. The grant is paid retroactively and must be applied for from Business Finland, which is the relevant state aid authority, before work on the investment project commences. In the draft decree, the commencement of work refers to the start of the construction work related to the investment, the first legally binding commitment to order equipment, or any other commitment that makes the investment irrevocable. For example, the acquisition of land or the authorisation of a project is not considered commencement of the work. According to the draft decree, the grant must be awarded by 31 December 2025 at the latest, so the window of opportunity to apply for and receive the grant is narrow.  

A Government decree will be issued on the implementation of the scheme as soon as possible, after which Business Finland will open the application process for grants.

The Legislative Proposal on the Tax Credit Submitted to Parliament

On 19 December 2024, the Government submitted a proposal to the Parliament concerning a tax credit for large investments aiming towards a climate-neutral economy ("tax credit"). The legislative proposal, prepared by the Ministry of Finance, concerns a tax incentive for large new investments aiming towards a climate-neutral economy, which would allow a company to deduct 20% of the cost of its investment from the corporation tax it would later have to pay. Eligible investment costs must be at least EUR 50 million, and the maximum amount of grant per company or group is EUR 150 million.

The tax credit covers 1) investments in energy production from renewable sources (excluding electricity generation) and in energy storage, 2) investments in reducing greenhouse gas emissions and energy consumption in industrial processes, and 3) investments in certain sectors that are strategically important for the transition to a climate-neutral economy, such as the manufacture of batteries and their key components and critical raw materials. One investment project can be covered by both the direct aid scheme and the tax credit scheme. As with the direct aid scheme, the aid application must be submitted before the work commences and the tax credit must be granted by 31 December 2025 at the latest.

According to the Government Bill, discussions with the European Commission on the compatibility of state aid with the common market are still ongoing. However, the intention is that the tax credit could be applied for as soon as possible after the Government Bill is adopted. However, according to a press release published by the Ministry of Finance on 19 December 2024, no decisions on the tax credit will be taken before the Commission's approval and the entry into force of the regulation. In our understanding, Business Finland is looking to open the application process, but the timing is yet to be decided. It is possible that the direct aid becomes available before the tax credit.

Broad Support for the Tax Credit

As a legislative initiative, the tax credit has attracted a lot of attention, both in the consultation process and in the wider public debate. The new tax aid has gained support to boost investment, but there have also been suggestions for improvements. Below are a few highlights of the feedback and changes that have been made to the tax credit:

  • The minimum threshold of EUR 50 million for eligible investment costs for the tax credit was generally considered too high. Criticism was also brought forward as regards the consideration of costs at company and plant level rather than at group level. However, the minimum threshold and its level of scrutiny remained unchanged, but a definition of ‘plant’ has been added to the Government Bill and the eligible investment costs have been clarified. It has also been clarified that to be included in the cost base, costs must be capitalised — costs that are recognised as current project costs are thus excluded from the cost base.
  • Several statements suggested that the tax credit should also be granted for investments for which work has started after 9 March 2023, to the extent that this is possible under the EU State Aid Framework, which is the basis for the tax credit. However, the Government Bill did not extend the scope of the tax credit in this respect, and all investments are still subject to the condition that the application must be submitted before the commencement of work on the project (=new investment).
  • As a result of the feedback, the Bill has been amended so that the tax credit granted is not lost as a result of a change of ownership or a business reorganisation.
  • The division of responsibilities between Business Finland and the Tax Administration has been clarified as a result of the feedback. It is not the Tax Administration’s responsibility to check the grounds for granting aid or matters relating to the recovery of aid; these are the responsibility of Business Finland. The Bill also introduces an obligation for companies entitled to the tax credit to provide information to Business Finland and Business Finland's right to receive information from other authorities, for example for control measures.
  • A provision on the appeal process has also been added, as suggested in the feedback. If Business Finland rejects the application and the decision is changed as a result of an appeal, the tax credit is deemed to have been granted on the date of the decision under appeal. This amendment is important for the legal certainty of taxpayers, as it ensures a genuine possibility to appeal without worrying about the deadline of the close of 2025.

Finally, we will look at the aspects related to applying for and benefiting from the tax credit. Especially for larger investment packages and the use of tax credits in groups, there are many details that need to be taken into account during the application procedure.

New Aid Only Available for New Projects — Certain Investments Must Be Completed Within 36 Months of the Aid Being Granted

As mentioned previously, the Bill provides that the tax credit must be applied for from Business Finland before the commencement of work on the project and the aid must be granted by 31 December 2025. As the scope of the tax aid was not extended to projects for which work has started after 9 March 2023, it is important to bear in mind when planning an investment that the tax aid should be applied for early enough so that the work on the project is not considered to have commenced before the application is submitted. If a company planning to invest is considering acquiring a project property, it is important to find out what measures the previous owner has taken and assess whether these have an impact on the eligibility for the tax credit.  

In addition to the requirement that work on the project should not commence before the application is submitted, an additional condition for renewable energy and industrial low-carbon and energy efficiency projects is that the plant or equipment must be completed and operational within 36 months of the date on which the tax credit is granted. Due to the broad scope of the tax credit, the Government Bill does not define in detail what is meant by the completion and operation of a plant or equipment. According to the Bill, this must be assessed on a case-by-case basis and weight may be given to issues such as the accounting treatment of fixed assets and depreciation.

In the case of delayed investment, the amount of the tax credit would be reduced by 1% for each month of delay. The timeframe for applying for aid and completing the investment is very short for such projects. However, under the original Bill, no deduction would be made if the delay in the completion of the investment was due to circumstances beyond the company's control (e.g. force majeure). In the recent Bill, the exception has been clarified so that the delay must be due to unforeseen reasons beyond the company's control in order for it to apply. An example is a significant change in circumstances beyond the control of the exercise of ordinary care and which could not reasonably have been foreseen at the time the investment was planned. It is worth noting that the exemption does not apply if at the time of planning, it would have already been known that the 36-month deadline would be exceeded.

The 36-month deadline for renewable energy and industrial low-carbon and energy efficiency projects is challenging, especially for investments in the early planning stages. It would be left to the discretion of the authorities to assess the conditions for the application of the exemption. For the sake of clarity, the deadline does not apply to new investments covered by the tax credit which are strategically important for the transition to a climate-neutral economy. Similar deadlines apply to direct aid for low-carbon and energy efficiency projects in the form of state aid. If the plant or equipment financed by the grant is not completed by the deadline, the final instalment of the grant will not be paid to the beneficiary, according to the draft decree.  

Utilisation of the Tax Credit Within a Group Requires Planning

The tax credit would only apply to large investments with eligible investment costs of at least EUR 50 million. The threshold would be examined on an investment-by-investment basis, taking into account an investment in a single geographical location, i.e. in a single production plant, and at the broadest level, a production plant.

A plant-by-plant approach would mean that investments made by a company or group would be considered separately when assessing whether the EUR 50 million threshold is exceeded. If a larger green transition investment was planned within a group and the investment involved several production plants, the full benefit of the tax credit would require that each investment alone meets the EUR 50 million threshold.

In the case of larger investment projects, it is worth noting that the tax credit is available for all projects within the group, up to a maximum of EUR 150 million in total. If several companies in the same group were to carry out an investment that would qualify for the tax credit, the Government Bill would require companies applying for the tax credit to determine at the application stage which project and which company would receive the tax credit if the upper limit were exceeded at the group level. Therefore, it is necessary to assess the tax implications of the tax credit and plan for its full utilisation already at the application stage.

In groups, the tax credit can be used flexibly against group grants. However, for large international groups, it is important to consider the potential impact of minimum tax rules. For more information on the tax implications of using the tax credit, please read our previous blog post New Information Available on Incentives for Green Transition Investments — Effective Use Requires Planning.

At Hannes Snellman, we will continue to monitor the progress of the new aids for the green transition. We will be happy to help you identify the potential suitability of aid for new investments you are planning.

More News