News & Views

Katso tallenne keskustelustamme SuomiAreenassa 2024 | Kansainvälinen osaaminen Suomessa - mahdollisuuksia vai byrokratiaa?

2 July 2024

Hannes Snellmanin keskustelutilaisuudessa SuomiAreenassa pureuduttiin perjantaina 28.6.2024 kysymyksiin siitä, miten Suomi ja suomalaiset yritykset voivat houkutella ja pitää kiinni ulkomaisista osaajista ja paluumuuttajista, miten voimme taklata haasteita ja tarjota mahdollisuuksia Suomen työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa kansainvälisille osaajille ja kuinka edistämme avointa ja inklusiivista työelämää, jossa kaikki kansallisuudesta riippumatta voivat hyödyntää osaamistaan ja luovuuttaan.

Keskustelussa esiin nousseita teemoja olivat muun muassa asenteet ja ilmapiiri, aito tarve ulkomaiselle osaamiselle, kielitaito ja siihen liittyvät vaatimukset, ulkomailla kertyneen osaamisen arvostaminen sekä perheen kotiutuminen.

Mukana aiheesta keskustelemassa olivat Markku Ignatius, general counsel & public affairs, Supercell, Riikka Loisamo, toimitusjohtaja, The Shortcut, Katri Viippola, toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto sekä Ricardo Gomes, senior associate, Hannes Snellman. Tilaisuuden moderoi uutisjuontaja-tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.

Pääset katsomaan keskustelun kokonaisuudessaan alta.

Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola on kirjoittanut keskustelun teemoista blogin, joka on luettavissa suomalainentyo.fi.

More News