News & Views

Competition Seminar: Tightened Merger Control Rules | 18 January 2023

16 December 2022

The event will be held in Finnish. Please find a more detailed description of the event below.

Yrityskauppavalvonnan tiukentuvat trendit

Tervetuloa Yrityskauppavalvonnan tiukentuvat trendit -ajankohtaisseminaariin keskiviikkona 18.1.2023 klo 9.00-10.30 toimistollemme (Eteläesplanadi 20, Helsinki). Aamiainen on tarjolla klo 8.30 alkaen.

Viranomaisten keinot ja käytännöt valvoa yrityskauppoja ovat selvästi lisääntymässä niin Suomessa, EU:ssa kuin globaalillakin tasolla. Eduskunta on hyväksynyt kilpailulain muutoksen, jonka perusteella yrityskauppojen ilmoituskynnys Suomessa madaltuu merkittävästi, vaikkakaan ns. otto-oikeutta ei KKV:lle tule. EU-tasolla alle kansallisten ilmoituskynnysten jäävien yrityskauppojen siirtäminen komission käsiteltäväksi on vahvistettu EU:n tuomioistuimessa, minkä lisäksi on uudelleen herätetty esiin ajatus mahdollisuudesta arvioida rajat alittavia yrityskauppoja määräävän markkina-aseman väärinkäyttönä. Näiltä näkymin vuoden 2023 aikana tulee voimaan EU:n asetus ulkomaisten valtiontukien valvonnasta yrityskauppojen yhteydessä. Niin sanottujen suorien ulkomaaninvestointien valvontajärjestelmät (FDI) ovat myös laajentuneet viime vuosina.

Seminaarissa kilpailuoikeuden lähiajan kehityssuunnista tulevat kertomaan Hannes Snellmanin kilpailuoikeuden ja yrityskauppojen asiantuntijat. Keskustelemme muun muassa seuraavista kokonaisuuksista:

  • Millä eri perusteilla viranomainen voi nyt ja jatkossa puuttua yrityskauppaan (yrityskauppavalvonta, FDI, FSR, SEUT art. 102)?
  • Mitä käytännön vaikutuksia viranomaisten laajemmilla puuttumiskeinoilla on yritysten M&A-toiminnalle ja miten jatkossakin tehdä onnistuneita yrityskauppoja?

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tilaisuuteen, ilmoittauduthan sähköpostitse emilia.lanu@hannessnellman.com.

More News